Conform informațiilor dobândite de la Companies House (Registrul Comerțului din UK), Facebook deține 75% sau mai mult din Scape Technologies, o companie care se ocupă cu realitatea augmentată.
Tranzacția se presupune a fi în jurul sumei de 40 de milioane de dolari.
Scape Technologies, un start-up din Londra fondat în 2016, lucrează la crearea unei hărti virtuale în format 3D a lumii, cu o acuratețe care o va depăsi pe cea furnizată de GPS.
Unul din obiectivele companiei este de a ajuta orice dispozitiv dotat cu o cameră să înțeleagă mediul înconjurător ceea ce poate ajuta si la crearea unei infrastructuri pentru mașinile care se vor conduce singure.
Scape Technologies funcționeaza cu ajutorul ‘Vision Engine’ care creează hărți 3D accesibile în cloud și ajută dispozitivele să atingă o percepție unificată a lumii din jurul lor.
Hărțile sunt create cu ajutorul imaginilor care sunt introduse în Vision Engine și formează o reprezentare 3D a mediului.
După ce Vision Engine creează harta 3D, serviciul deniumit de companie ‘Visual Positioning Service’ (poziționare vizuală) determină poziția exactă a dispozitivelor cu cameră, în cloud. Acest lucru le permite să obțină scalabilitate și performanță mai ridicate decât orice altă abordare.
Vezi în acțiune serviciul de poziționare vizuală:
Realitatea augmentată (AR- augmented reality) este o tehnologie relativ nouă dar care prinde rapid teren. Conform Wikipedia AR reprezintă o experiență interactivă bazată pe combinarea lumii reale cu elemente din lumea virtuală, astfel creând o lume reală augmentată de către informația generată virtual, bazată pe o dimensiune senzorială umană ce poate să fie fundamentată de senzorii vizuali, auditivi, olfactivi și/sau somatosenzoriali. Realitatea augmentată poate să fie definită ca și un sistem ce îndeplinește trei activități de bază: combinația dintre lumea reală și virtuală, interacțiunea în timp real și înregistrarea 3D exactă a obiectelor virtuale și reale.