Conform unei postări pe tweeter a lui John Mueller, Webmaster Trends Analyst la Google, faptul că trebuie să folosești acest instument pentru a putea indexa paginile înseamnă că site-ul tău are o problemă legată de calitatea conținutului.

Google ar trebui să preia automat paginile noi, iar dacă acest lucru nu se întamplă înseamnă că ar trebui să revizuiești politica legată de conținutul publicat pe website.

Google Search Console nu ajută la imbunătățirea conținutului ci doar trimite o solicitare de indexare a acestuia. Tu trebuie să ai grijă ca ceea ce publici să fie conținut unic, relevant și de calitate pentru vizitatorii site-ului tău.

Forțarea unei pagini să apară în căutari prin instrumentul pus la dispoziție de GSC ( Google Search Console) nu înseamnă rezultate mai bune ci doar o posibilă pierdere de timp, o pagină urcată cu forța in index, care oricum nu va apărea în primele pagini ale unei căutări efectuate pe motorul de căutare.

O mai bună abordare ar fi să te ocupi mai atent de conținutul și optimizarea acestuia pentru ca Google să îl indexeze și să îl ducă cât mai sus în rezultate.

Categorii: stiri