Nevoia noastră de a ne informa și de a consulta ofertele s-a schimbat foarte mult în ultima vreme. Internetul a devenit un prieten de încredere, de a cărui dependență nu mai putem scăpa. Oriunde am dori să ajungem, orice am vrea să aflăm sau am avea nevoie să cumpăram, primul lucru pe care îl facem este să dăm un search și să alegem un site din care să ne informăm. Internetul ne oferă în prezent cele mai valoroase și mai importante date, fără de care nu ne mai putem imagina existența noastră actuală.

Idei și sfaturi de promovare afacere online

Datorită acestor tendințe și creșterii interesului pentru mediul virtual, din ce în ce mai multe firme sunt preocupate de identificarea celor mai bune metode de promovare afacere online. Aceasta este dimensiunea în care s-a mutat concurența, și pentru a avea succes, toate demersurile de creare a unei imagini și de dezvoltare a unor campanii de marketing trebuie să țină seama de exigențele specifice.

Care sunt cele mai bune idei de promovare afacere online?

Originalitatea și creativitatea, combinarea tuturor mijloacelor disponibile, scalarea și adaptarea strategiilor la specificul pieței și publicului vizat, rămân mereu cele mai bune metode pentru a obține vizibilitate și a face performanță în mediul online, cât și în cel offline. O campanie distinctă, promovată pe canale cu vizibilitate foarte mare, care să se remarce și să atragă imediat atenția poate fi cel mai sigur mod pentru a face remarcat un produs sau un serviciu. De asemenea, bugetul potrivit alocat poate face adesea diferența.

Pentru a ajunge la rezultatele dorite, demersul diferă foarte mult de la o firmă la alta. În funcție de domeniul de activitate, de produsul sau serviciul promovat, de notorietatea brand-ului, de competitivitatea pe cuvântul sau expresia cheie aleasă, de banii pentru publicitate disponibili, de experiența sau compania cu care se realizează promovarea, demersul este unul complex, ce trebuie gândit și planificat cu mare atenție.

Printre cele mai interesante idei de promovare afacere online gratuit menționăm:

 • Realizații materiale de prezentare a serviciilor sau produselor cât mai detaliate

Dacă veți alege să prezentați un un produs sau un serviciu, fie că este vorba de unul nou sau de unul deja cunoscut, într-o manieră cât mai completă, cu lux de amănunte și informații, cu caracteristici, avantaje, beneficii și limitări puteți obține o clasare foarte bună în motoarele de căutare.

 • Alegeți să prezentați produsele și serviciile diferit, într-o manieră originală

Chiar dacă vindeți același produs sau serviciu ca și alte firme, alegeți să-l prezentați altfel și să vă diferențiați de concurență prin prețuri mai bune, bonusuri la produs sau printr-o prezentare mult mai convingătoare și mai detaliată.

 • Faceți mereu postări cu produsele noi aflate în ofertă sau cu promoții la produsele existente

Fie că este vorba despre o postare pe site, pe un blog, pe un canal de social media, pe un site generalist sau specilizat, de un material informativ pentru newsletter, nu ratați niciodată ocazia de a prezenta produsele noi sau campaniile de reduceri sau orice promoții și concursuri ați organiza. Acest tip de postări pot atrage un trafic important, cu clienți mai vechi interesați, dar și cu clienți noi.

 • Căutați o companie cu produse sau servicii conexe, pentru a vă promova reciproc

Aceasta este cea mai bună metodă pentru a vă face reciproc publicitate gratis și de a crește împreună cu o altă companie cu care puteți dezvolta un parteneriat foarte avantajos.

 • Oferiți unor bloggeri sau inflenceri produse și servicii gratis pentru a vă promova afacerea

Dacă aveți încredere în produsele sau serviciile voastre și doriți să vă faceți cunoscut prin intermediul unor persoane deja celebre și cu autoritate, alegeți și această metodă pentru a vă promova. În societatea noastră rolul acestora este unul din ce în ce mai important.

 • Realizați un material de prezentare video cât mai interesant pentru You Tube

Dacă veți face un filmuleț drăguț despre produsul sau serviciul oferit, care să fie util tuturor celor care doresc să-l achiziționeze, puteți atrage un trafic important către site. Materialele video sunt la ora actuală cele mai accesate și mai apreciate forme de informare pentru o bună parte din public.

 • Oferiți bonusuri, vouchere și puncte de fidelitate celor care cumpăra sau aduc clienți noi în magazin

Fidelizarea clienților este o metodă foarte bună de promovare. Vă puteți asigura un trafic constant în site și vă puteți spori constant vânzările.

Dacă sunteți la început de drum și sunt puține persoane care vă cunosc brand-ul, produsele sau serviciile este bine să apelați, pentru vizibilitate imediată, la promovare afacere online plătită. Această variantă este la fel de utilă de fapt tuturor. Printre cele mai rentabile soluții menționăm:

Metode de promovare afacere online contracost.

 • Realizați campanii de promovare Google Ads, Facebook Ads etc.

Identificați care sunt canalele cu cea mai mare vizibilitate pentru publicul țină vizat și alegeți o formă de publicitate plătită care să vă facă repede cunoscut ca brand sau care să informeze publicul asupra tipului, avantajelor, costurilor produselor sau serviciilor oferite. Selectarea cât mai atentă a aspectelor legate de regiune și publicul vizat vă pot ajuta să faceți economii importante la bugetul alocat.

 • Creați bannere și materiale pentru publicitate online

Prin intermediul acestora puteți obține vizibilitate imediată și puteți atrage trafic în site, de care aveți mereu nevoie. Cu cât veți identifica mai bine cele mai bune canale și veți aloca un buget adecvat, cu atât veți avea șansa de a obține o conversie cât mai bună. Originalitatea, mesajul, impactul pot fi foarte importante pentru reușita demersului. Optați pentru variante cu design și conținut care să fie atrăgător și orientat spre a convinge.

Dacă scrieți un articol bun, care să ofere doritorilor informații interesante și importante despre un produs sau un serviciu care i-ar putea interesa, chiar dacă articolul apare însoțit de semnul P, veți constata că se poate bucura de multe vizualizări și aprecieri. Talentul unui copywriter cu experiență, de la o agenție specializată vă poate fi de mare ajutor în acest sens.

 • Promovați-vă afacerea online prin e-mail marketing

Această metodă de promovare a produselor poate fi foarte utilă atât când nu aveți o bază de clienți, cât și atunci când nu aveți timp să vă ocupați de clienții existenți. În funcție de platforma aleasă sau de agenția de marketing cu care lucrați puteți obține costuri foate avantajoase pentru a face promovare afacere online. Nu uitați de reînoirea permanentă a datelor GDPR pe care le folosiți, legea este foarte restrictivă în acest sens.

 • Apelați la marketing afiliat

Prezentarea produselor sau serviciilor prin acest gen de marketing este aleasă de cele mai importante firme care activează pe piața vânzărilor online. Această metodă de promovare online este foarte bună pentru a vă atrage noi clienți în site și a face mai multe vânzări. Recenziile și textele de prezentare disponibile pe site-uri de specialitate sau textele scrise de bloggeri cu experiență vă pot ajuta mult în a deveni mai vizibili sau a avea o rată de conversie mai bună.

Câteva sfaturi pentru o promovare eficientă a afacerii tale online

La ora actuală există foarte multe afaceri care se lansează zilnic în mediul online. Concurența este tot mai acerbă și costurile de obținere a performanței dorite, pentru anumite domenii, sunt din ce în ce mai mari. Însă, dacă știți să vă creați o imagine cât mai bună, în care prețurile competitive sunt dublate de servicii de calitate, identificați bine cele mai rentabile canale de promovare, alocați un buget corespunzător și vă setați bine așteptările, rezultatele pozitive nu vor înceta să apară.

Nu uitați de calitatea site-ului și a informației pe care o folosiți! Un site cu un design original, care se încarcă repede, cu date complete și relevante despre produse și servicii, cu imagini optimizate și de calitate, în care utilizatorul poate naviga ușor și poate ajunge simplu la informațiile și produsele dorite, poate comanda și contacta ușor pe vânzător etc. contribuie mult la rankarea în motoarele de căutare. Experiența utilizatorului și calitatea conținutul oferit sunt din ce în ce mai apreciate pentru a crește relevanța.

Nu neglijați niciodată elementele de securitate legate de site. Alegeți varianta securizată de gazduire și lucrați doar cu colaboratori care sunt la fel de preocupați ca și voi de oferirea de calitate și siguranță pentru serviciile și produsele furnizate.

Pentru a crește încrederea utilizatorilor, răspundeți mereu cu amabilitate la orice întrebări, nelămuriri, solictări și chiar nemulțumiri. Prestigiul vostru și calificativele oferite sunt foarte importante pentru sporirea aprecierii. Reputația în mediul online este foarte importantă pentru succesul promovării afacerii voastre online.

Scopul urmărit de multe firme este acela de a aduce site-ul pe prima pagină în căutările Google și de a se menține cât mai mult timp acolo. Însă pentru a accede în această poziție este nevoie de un site cât mai bine optimizat, de numeroase cunoștințe specifice, de multă experință în realizarea de strategii de optimizare SEO și de campanii de marketing bine targetate.

Având în vedere că demersul de promovare afacere online este unul destul de compex, pentru a vă bucura de cele mai bune rezultate, în cel mai scurt timp, aveți mereu nevoie să fiți la curent cu tot ce face concurența, cu tot ce este nou și se modifică în materie de strategii și de algoritmi și să apelați cât mai des la serviciile oferite de o agenție SEO și marketing, așa cum este Edcora.