Link building România

Scopul prezenței online a celor mai multor site-uri este acela de a obține vizibilitate pentru produsele sau serviciile disponibile. Cum această vizibilitate mai bună nu se poate obține fără o poziționare cât mai bună în motoarele de căutare, un rol important în acest demers va reveni strategiilor SEO și de marketing digital.

link building romania

Oricât de extraordinar, unic și original ar fi din punct de vedere grafic și al structurii un site, fără promovare, un conținut relevant și fără link-uri de calitate către pagini ale sale, succesul său va fi unul limitat. Prezența în mediul online a încetat să mai fie un simplu fapt, iar datorită concurenței din ce în ce mai accentuate are nevoie de strategii din ce în ce mai complexe și mai detaliate.

Ce înseamnă link building?

ce inseamna link building

După cum îi spune și numele procedura presupune construirea de link-uri și face parte din procesul de optimizare SEO off page. Cu alte cuvinte cu cât vor fi mai multe linkuri de o anumită calitate care duc către site sau o pagină a acestuia, cu atât site-ul sau pagina se vor bucura de o reputație sau autoritate mai bună. Aceste timiteri către site sunt extrem de utile pentru a arăta motoarelor de căutare cât de importante și de relevante sunt informațiile prezente pe acel site. Ele funcționează asemeni unor voturi de popularitate.

Vezi si ce sunt advertorialele.

Pentru a obține cât mai multe astfel de recomandări, valoarea conținutului prezent atât pe website-ul, publicația, forumul sau blogul care face trimitere, cât și cea de pe site-ul sau pagina la care se face trimitere trebuie să fie una cât mai ridicată. Utilizatorii finali, cărora li se adresează această informație și care o vor accesa, vor contribui și ei la relevanță prin timpul pe care îl vor petrece pentru a consulta datele.

Având în vedere că sunt foarte multe site-uri care doresc să ajungă cât mai repede în poziții cât mai bune, porcesul de link building a fost întotdeauna un domeniu în care ingeniozitatea și creativitatea și-au dat mereu mâna, nu de fiecare dată în modul cel mai cinstit. Astfel se face că de fiecare dată modificarea algoritmilor de căutare Google au avut în vedere și natura practicilor de obținere a acestor link-uri. Termenul de black hat vizează tocmai acest gen de strategii.

La ce ajută procesul de link building?

Acest demers face parte obligatoriu din procesul de optimizare SEO. Pe lângă aspectul și conținutul unui site, acesta trebuie să facă și dovada că oferă informații utile și relevante celor cărora li se adresează. Astfel cu cât există mai multe link-uri care trimit către site și cu cât acestea vin din partea unor site-uri sau publicații cu mai mare autoritate, cu atât crește și valoarea site-ului la care se face referire. Cu cât site-ul sau anumite informații despre acesta sunt mai accesate, cu atât Google îl va considera mai interesant și-l va duce mai sus în atenția utilizatorilor.

Acest proces poate fi unul destul de anevoios dacă lăsăm lucrurile să curgă de la sine. Tocmai de aceea după finalizarea unui site și urcarea lui pe server, trebuie să apelăm la această strategie pentru a-l anunța și a-i spori faima. El este un proces continuu, de care vom avea mereu nevoie pentru a menține un site printre primele poziții. Pentru a avea succes, calitatea textului și conținutului sunt elementele de bază pentru orice astfel de demers.

Ce calitate trebuie să aibă link-urile pentru a ajuta în procesul SEO?

Pentru a face un site cât mai interesant și pentru a fi accesat cât mai frecvent, link-urile construite sau obținute trebuie să aibă anumite caracteristici. Nu numărul lor va face diferența, ci calitatea lor.

Printre cele mai importante aspecte menționăm:

  • Să provină de la un site cu o autoritate cât mai mare. Cu cât acestă pagină, blog, publicație online, forum este mai accesat și are un scor mai bun, cu atât va crește și valoarea site-ului vostru.
  • Să provină de la un domeniu sau o nișă care are legătură cu domeniul vostru de activitate. Atunci recomandarea va fi considerată autorizată și competentă.
  • Să nu fie obținute prin încălcarea regulamentului Google, deoarece pot aduce penalizări serioase, producând un un rezultat contrar celui vizat.

Care sunt cele mai importante strategii de link building?

 Care sunt cele mai importante strategii de link building?

În general există câteva strategii de construire a link-urilor care dau roade indiferent de zona de pe glob în care doriți să realizați acest lucru. Cele ma importante sunt:

  • Guest Post

Scrierea unui articol interesant pe un site cu relevanță pentru domeniul de activitate al firmei, produsului sau serviciului pentru care se dorește promovarea poate fi cea mai bună metodă pentru a aduce trafic în site. Dacă există suficient interes pentru informația furnizată și aceasta este redactată conform unor standarde adaptate, rezultatele pozitive nu vor înceta să apară.

  • Link Exchange

Această metodă de schimb de link-uri este foarte utilă atunci când sunteți la început și nici voi, nici site-ul cu care faceți schimbul nu dispuneți de sificientă notorietate. Acest schimb de link-uri se poate realiza între site-uri cu același domeniu de activitate sau cu domenii inrudite. Rezultatele pe termen mediu și lung pot fi remarcabile și importante.

  • Redactați articole de blog sau ghiduri complete care să atragă referințe

Scrierea unui articol cât mai complex și cât mai complet pe o temă poate atrage un trafic relevant în site. Tema trebuie aleasă cu atenție și trebuie puse toate întrebările necesare și oferite răspunsuri cât mai detaliate. Astfel toți cei interesați vor găsi aici tot ce au nevoie pentru a aprofunda cunoștințele și, dacă vor fi mulțumiți de calitatea informației, îl vor recomanda cu plăcere tuturor celor interesați de domeniul respectiv.

  • Contacți bloggeri celebrii sau personalități cu autoritate din domniul pentru care doriți promovarea

Pentru a câștiga rapid notorietate, faptul că o personalitate cu autoritate se referă la site-ul vostru poate fi un câștig imediat și un aport colosal de vizibilitate. Chiar dacă nu este foarte simplu, fie că alegeți să-i luați un interviu și să-l postați pe site-ul vostru, fie că îi solicitați să recomande site-ul vostru într-o situație concretă, veți reuși să vă legați numele de ceva ce are întotdeauna relevanță.

  • Apelați la sursele de link-uri ale competiției

Cea mai bună sursă pentru a vedea ce aduce mai multă autoritate domeniului vostru este să cercetați care sunt link-urile de care dispune concurența sau site-urile care se bucură de cele mai bune poziții. Dacă strategia s-a dovedit eficientă pentru acestea s-ar putea să fie la fel de eficientă și pentru voi.

Există multe astfel de strategii, totul ține de imaginația și de creativitatea celor care se ocupă de procesele de optimizare SEO ale site-ului vostru.

Care este specificul procesului de link building din România?

Din păcate, spre deosebire de alte regiuni și țări, în țara noastră procesului de link building implică o mai mare implicare financiară. Sunt foarte puține site-urile cu o anumită autoritate, care să nu solicite o anumită sumă de bani, mai mare sau mai mică pentru a accepta postarea unui articol pe o anumită temă sau domeniu de activitate. Iar cele gratuite nu aduc un prea mare beneficiu optimizării SEO.

Competiția fiind foarte stânsă și mentalitatea mai învechită, multe dintre practicile și strategiile aplicate la nivel internațional prind mai greu în România. Vom vedea mai rar brand-uri care se însoțesc și care se susțin reciproc până ajung să fie celebre amândouă. În plus sunt destul de frecvente cazurile în care aceeași firmă deține mai multe site-uri care se bucură de o poziționare bună, formând un PBN (Retea Privată de Bloguri), site-uri cu formă și conținut atractiv, care sunt foarte greu de surclasat.

Pentru a obține link-uri de calitate, pe site-uri cu autoritate, există anumite costuri. De obicei astfel de link-uri la prețuri avantajoase pot fi obținute doar apelând la o agenție SEO care dispune de tarife mai bune, dar și de serviciile unui copywriter cu experiență.

Pentru a vă bucura de un proces de link building de calitate, cu rezultate vizibile și cât mai rapide, alegeți serviciile Edcora.